Om Orup

Orup har en lång karriär bakom sig och innehar en av svensk pops starkaste sångkataloger. Han slog igenom redan 1987 med singeln ”Är du redo”, som följdes upp av ”Jag blir hellre jagad av vargar”, vilken blev Orups stora genombrott. Sedan dess har Orup skapat tio studioalbum med mängder av klassiska hitlåtar så som ”Stockholm”, ”Regn hos mig” ”Magaluf” och ”Tiden bara gick” från senaste fullängdaren ”Född i november”. Orup har dessutom haft stora framgångar som låtskrivare åt exempelvis Lena Philipsson och Linnea Henriksson.

2007 huserade Orup på China Teatern i Stockholm tillsammans med Lena Philipsson med den utsålda showen Lena + Orup och 2008 flyttade de succén vidare till Rondo i Göteborg.

Hösten 2014 hade Orup premiär med sin egen succéföreställning ”Viva La Pop” på Hamburger Börs, som älskades av publiken och rosades i media. När sista föreställningen genomfördes på Cirkus i Stockholm den 20 december 2016, hade 213 utsålda spelningar gjorts, 24 städer besökts och över 150 000 biljetter sålts.

Redan sommaren 2017 stod han där igen, och då tillsammans med GES i Borgholms Slottsruin. En ”kul grej” som gav mersmak och resulterade i en gigantisk GES-turné sommaren 2018 med fler än 100 000 besökare. Härmed var lusten väckt för att fortsätta spela ihop och föreställningen ”Stanna världen för en stund” föddes.

Hösten 2021 var det äntligen dags för GES att bege sig ut igen. I december 2022 hade man spelat föreställningen 150 gånger, därav 4 utsålda Scandinavium i Göteborg och 81 utsålda Cirkus i Stockholm.

Orup har genom åren förärats med tre Grammisar i kategorierna ”Årets Nykomling”, ”Årets kompositör” och ”Pop manlig”. I juni i år mottog han dessutom Povel Ramels prestigefyllda stipendium Karamelodiktstipendiet.

Våren 2024 är det äntligen dags för Orup att inta livescenen igen och då gör han det på helt egen hand på Rival i Stockholm med föreställningen Orup Bara. Till hösten 2024 intar han Draken Lives scen i Göteborg.